Filius
De Echte Bakker

Actueel

Beste bakker Zeeland 2017!

Zeelandtrofee voor Filius, De Echte Bakker

 

MIDDELBURG – Filius, De Echte Bakker uit Yerseke heeft op dinsdag 14 maart de Zeelandtrofee gewonnen. Filius haalde de titel Beste Zeeuwse Bollenbakker èn Beste Zeeuwse Broodbakker. In de categorie Beste Bolusbakker scoorde Filius een prachtige derde plaats. Al met al was deze prijzenregen goed voor de Zeelandtrofee 2017.

 

Op dinsdag 14 maart streden 24 Zeeuwse bakkers om de Zeelandtrofee. De wedstrijd wordt sinds 1998 georganiseerd door de Nederlandse Brood- en Banketbakker Ondernemersvereniging (NBOV). Er wordt gekeurd in drie categorieën: Brood, Bollen en Bolussen waarbij de bolussen ook vooraf anoniem uit de winkel gehaald worden.

 

Topscores

De jury bestaande uit Meester Boulanger Mark Plaating, baktechnisch adviseur Frans van der Koogh en Johan Smallegange keurde alle inzendingen op meerdere onderdelen zoals kleur, model en bakaard. Natuurlijk werd er ook geproefd en op smaak beoordeeld.

Het grof volkorenbrood van Filius kreeg vooral de complimenten voor de bakaard en het aroma. Ook het model scoorde een 9. Voor de titel Beste Bollenbakker werden de cijfers van de witte, bruine en rozijnenbollen gemiddeld. Vooral de rozijnenbollen kregen een topscore op meerdere onderdelen en ook de witte en bruine bollen deden het goed op structuur, model en smaak.

De bolussen scoorden in de anonieme keuring vooraf nog hoger dan op de keuringsdag. Het bewijs dat iedere klant in de winkel kan rekenen op topkwaliteit.

 

Fantastische beloning

Wouter en Willeke Vroonland, de eigenaren van Filius, zijn heel erg blij met de prijs. Willeke was samen met de bakkers Wilbert Poppe en René Zuijddijk aanwezig bij de prijsuitreiking.

Willeke: ”Ik vond het wel spannend maar omdat we eigenlijk nog steeds denken dat we beter kunnen had ik nog geen hoge uitslag verwacht.” De bakkers van Filius zijn al een jaar lang bezig de details van de producten te verbeteren waar het kan. Dat doen ze door samen hun producten te bekijken, te ruiken en te proeven en eerlijk te zeggen wat beter zou kunnen. Willeke: ”Iedereen heeft hier heel hard voor gewerkt, want om de laatste details te vinden die verbeterd kunnen worden mag je niet te snel tevreden zijn. Dat onze producten nu met deze Zeelandtrofee bekroond worden is een fantastische beloning voor de inzet van iedereen.”

 

Kwaliteit en ambacht

Ook Wouter is superblij met de Zeelandtrofee. “De bekers staan te pronken in de winkel en natuurlijk liggen de winnende producten erbij. En omdat we toch ook een beetje chauvinistisch zijn vind ik de Zeelandtrofee zeker zo mooi als een landelijke prijs.” Het is een mooie bevestiging van het feit dat mensen voor topkwaliteit en ambachtelijke producten bij Filius, De Echte Bakker aan het juiste adres zijn.

Aanbiedingen

Om onze klanten extra in het zonnetje te zetten, hebben wij regelmatig goede acties en mooie aanbiedingen. Hou onze website dus goed in de gaten.
Kijk ook op onze Facebookpagina!
www.facebook.com/FiliusDeEchteBakker

Onze vaste weekaanbiedingen in de winkel zijn:*

Maandag:         
Eierkoeken 4 + 2 gratis

Bruinbrood 2e brood 50% korting

Dinsdag:     
Cadetten zak 4 stuks 2e zak 50% korting

Gildekorn de specialitieit  van de Echte bakker 2 + 1 gratis.
 

Woensdag:
Bolussen 3 + 1 gratis

Waldkorn 2e brood 50% korting
 

Donderdag: 
Fijn volkoren 2e brood 50% korting

Cake eierkoeken 4 + 2 gratis.

 

Vrijdag:

Vikorn 2 + 1 gratis

Rozijnenbollen 4 + 2 gratis

 

* Aanbiedingen gelden alleen bij afhaal in winkel!

Filius, De Echte Bakker

Kerkplein 2
4401 ED Yerseke
0113-571494
maandag 08:00 - 17:00
dinsdag 08:00 - 17:00
woensdag 08:00 - 17:00
donderdag 08:00 - 17:00
vrijdag 08:00 - 17:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten